Ви є тут

Структура вбирного комплексу сірого лісового ґрунту, його агрохімічні властивості та продуктивність ланки сівозміни залежно від комплексної хімічної меліорації

Автор: 
Бойко Ярослав Іванович
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
0409U001794
129 грн
Додати в кошик

Вміст

ЗМІСТВСТУП .
РОЗДІЛ СІРІ ЛІСОВІ ҐРУНТИ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ ТА ПРИ-ЙОМИ ВІДТВОРЕННЯ ЇХ РОДЮЧОСТІ (огляд літературних джерел)
1.1. Поширення та властивості сірих лісових ґрунтів 1.2. Фізико-хімічні властивості. 1.2.1. Вбирний комплекс . 1.2.2. Кислотність ґрунту та її вплив на рослини. 1.3. Роль кальцію і магнію в ґрунті та живленні рослин. 1.4. Заходи відтворення родючості сірих лісових ґрунтів легкого гранулометричного складу
РОЗДІЛ УМОВИ, ОБ'ЄКТИ І МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ ДОСЛІДЖЕНЬ.
2.1. Кліматичні та погодні умови проведення досліджень. 2.2. Ґрунтові умови. 3.1. Хімічні меліоранти і їх властивості . 2.3. Методика досліджень
РОЗДІЛ ВПЛИВ КОМПЛЕКСНОЇ ХІМІЧНОЇ МЕЛІОРАЦІЇ НА ДИНАМІКУ КИСЛОТНОСТІ ҐРУНТУ.
3.1. Динаміка актуальної та потенціальної кислотності в ґрунті залежно від доз, форм і композицій меліорантів .
3.2. Динаміка обмінної кислотності та вмісту рухомого алюміню в сірому лісовому ґрунті залежно від хімічної меліорації.
РОЗДІЛ ЗМІНА СТРУКТУРИ ВБИРНОГО КОМПЛЕКСУ ҐРУНТУ ЗАЛЕЖНО ВІД ХІМІЧНОЇ МЕЛІОРАЦІЇ І СИСТЕМИ УДОБРЕННЯ
4.1. Вміст, запаси та динаміка кальцію і магнію в ґрунті, залежно від доз і форм хімічних меліорантів
4.2. Вплив форм меліорантів на ємність вбирання .
4.3. Зміни структури обмінних катіонів у вбирному комплексі ґрунту, залежно від комплексної хімічної меліорації.
РОЗДІЛ ГУМУСОВАНІСТЬ ҐРУНТУ ЗАЛЕЖНО ВІД ДОЗ І ФОРМ ХІМІЧНИХ МЕЛІОРАНТІВ І СИСТЕМИ УДОБРЕННЯ
РОЗДІЛ ЗМІНА ПОЖИВНОГО РЕЖИМУ ЗАЛЕЖНО ВІД ДОЗ, ФОРМ І КОМПОЗИЦІЙ ХІМІЧНИХ МЕЛІОРАНТІВ ТА СИСТЕМИ УДОБРЕННЯ
6.1. Азот лужногідролізованих сполук залежно від хімічної меліорації і системи удобрення.
6.2. Вплив комплексної хімічної меліорації на вміст рухомих фосфатів в сірому лісовому ґрунті.
6.3. Вміст обмінного калію в сірому лісовому легкосуглинковому ґрунті залежно від форм і доз хімічних меліорантів
РОЗДІЛ ВПЛИВ КОМПЛЕКСНОЇ МЕЛІОРАЦІЇ НА УРОЖАЙНІСТЬ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР І ПРОДУКТИВНІСТЬ ЛАНКИ СІВОЗМІНИ.
7.1. Урожайність гречки залежно від доз, форм і композицій хімічних меліорантів. 7.2. Вплив хімічної меліорації на урожайність пшениці озимої 7. Урожайність ячменю ярого за умов комплексної хімічної меліорації 7.4. Продуктивність ланки сівозміни
РОЗДІЛ ЕКОНОМІЧНА ТА ЕНЕРГЕТИЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАХОДІВ З КОМПЛЕКСНОЇ ХІМІЧНОЇ МЕЛІОРАЦІЇ
8.1. Економічна ефективність. 8.2. Енергетична ефективність.ВИСНОВКИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ ВИРОБНИЦТВУ .ДОДАТКИ.СПИСОК