Ви є тут

Вдосконалення нормативної бази фасованих мінеральних і питних вод

Автор: 
Круглова Ольга Андріївна
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
3409U002797
129 грн
Додати в кошик

Вміст

ЗМІСТПерелік умовних позначеньВступ
РОЗДІЛ 1. Аналіз розвитку виробництва фасованих вод та їх нормативне забезпечення 1.1. Історія виникнення фасованих мінеральних і питних вод та перспективи освоєння джерел України. 1.2. Основні засади державної політики щодо виробництва високоякісних питних та мінеральних фасованих вод. 1.3. Нормативне регулювання якості фасованих мінеральних та питних вод 1.4. Якість, як основний чинник конкурентоспроможності фасованих вод. 1.4.1. Технологічні аспекти виробництва фасованих мінеральних і питних вод 1.4.2. Методи контролю якості. Порядок відбору проб 1.4.3. Оцінка якості фасованих вод споживачем. Виявлення фальсифікату. 1.4.4. Перспективи впровадження СУЯ та НАССР на виробництвах фасованих вод. 1.5. Аналіз ринку фасованих вод. 1.5.1. Роль світового ринку у стратегічному розвитку вітчизняного виробництва мінеральних і питних фасованих вод
РОЗДІЛ 2. Дослідження світової практики забезпечення якості фасованих вод 2.1. Роль досвіду міжнародних, регіональних і громадських організацій у забезпеченні високої якості фасованих вод 2.2. Аналіз положень міжнародних та зарубіжних нормативних документів 2.2.1. Загальний стандарт для фасованих/упакованих питних вод (які відрізняються від мінеральних) CODEX STAN -. 2.2.2. Загальний стандарт на природні мінеральні води CODEX STAN -, Rev.-. 2.2.3. Директива ЄС //EEC від липня р. про зближення законів держав-членів у відношенні використання і організації збуту природних мінеральних вод. 2.2.4. Директива ЄС //ЄС від листопада року про якість води, призначеної для споживання людиною (прийнята замість Директиви Ради //ЄЕС) 2.2.5. Частина
розділу "Напої", секція 5. фасовані води. Стандарти Адміністрації по харчових продуктах і ліках США (FDA). 2.2.6. Кодекс зразкового виробництва Міжнародної Ради Асоціацій виробників фасованих вод (ICBWA Model Code) 2.2.7. ГОСТ Р - "Вода питна, розфасована у місткості" і СанПіН 2.1.4.- "Питна вода. Гігієнічні вимоги до якості вод, розфасованої в місткості. Контроль якості".
РОЗДІЛ 3. Шляхи покращення якості фасованих питних і мінеральних вод 3.1. Використання скляної та пластикової тари у світі та в Україні 3.2. Дослідження впливу матеріалу тари і умов зберігання на якість фасованих вод 3.3. Оцінка якості фасованих вод методами біотестування 3.3.1. Біотестування фасованих вод, забруднених речовинами, які мігрують з пластикових пляшок 3.4. Аналіз вимог щодо міграції речовин з ПЕТ тари у вітчизняних нормативних документах та зарубіжних 3.5. Побудова математичної моделі міграції компонентів ПЕТ тари у воду та її основні співвідношення 3.6. Підходи моделювання в оцінці якості фасованих вод
РОЗДІЛ 4. Проблеми вітчизняних нормативних документів та підходи до їх усунення 4.1. Розмежування поняття "мінеральної води", як лікарського засобу та як харчового продукту 4.2. Вживання терміну "питна", щодо мінеральних лікувальних і нелікувальних вод. 4.3. Вживання терміну "столові" щодо мінеральних нелікувальних вод 4.4. Зауваження до проекту ДСТУ : "Води мінеральні природні фасовані". 4.5. Особливості термостатування при визначенні органолептичних показників і об'єму мінеральної води у пляшках. 4.6. Вітчизняна класифікація фасованих вод. Висновки Список