Ви є тут

Формування насіннєвої продуктивності та посівних якостей насіння сільськогосподарських культур в умовах Західного Лісостепу України.

Автор: 
Волощук Олекскандра Петрівна
Тип роботи: 
Дис. докт. наук
Рік: 
2009
Артикул:
0509U000643
129 грн
Додати в кошик

Вміст

З М І С Т
сторінка
ВСТУП
РОЗДІЛ
НАСІННИЦТВО - ОДНА З ВАЖЛИВИХ ПРОБЛЕМ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА У ЗАХІДНОМУ РЕГІОНІ (огляд літератури) 1.1. Сорт і якісне насіння як складові високої насіннєвої продуктивності пшениці озимої .1.2. Методи прискореного розмноження насіння еліти зернових культур 1.3. Насіннєва продуктивність зернових культур залежно від способів сівби і норм висіву 1.4. Урожайні та посівні якості насіння зернових культур залежно від передпосівної його обробки 1.5. Різноякісність насіння .Висновки по
розділу
РОЗДІЛ
УМОВИ, МАТЕРІАЛ ТА МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ ДОСЛІДЖЕНЬ .2.1. Характеристика ґрунтово-кліматичних умов західної частини Лісостепу 2.2. Коротка характеристика сезонів року .2.3. Особливості погодних умов у роки проведення досліджень 2.4. Характеристика ґрунту 2.5. Агробіологічна характеристика сортів .2.5.1. Пшениця озима 2.5.2. Ячмінь ярий.2.5.3. Овес .2.5.4. Люпин жовтий 2.6. Схеми дослідів та методика проведення досліджень .
РОЗДІЛ
СОРТ І ВИСОКОЯКІСНЕ НАСІННЯ ЯК ОСНОВНІ ЗАСОБИ
ПІДВИЩЕННЯ ВРОЖАЙНОСТІ ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ 3.1. Адаптивний і продуктивний потенціал рослин пшениці озимої залежно від умов вирощування в західній частині Лісостепу .3.1.1. Польова схожість та перезимівля рослин пшениці озимої залежно від погодних умов року 3.1.2. Особливості росту та розвитку рослин .3.1.3. Структура рослин .3.1.4. Ураженість рослин хворобами 3.1.5. Насіннєва продуктивність 3.1.6. Коефіцієнт розмноження насіння 3.1.7. Вихід кондиційного насіння .3.1.8. Маса насінин .3.1.9. Енергія проростання насіння .3.1 Лабораторна схожість насіння 3.2. Особливості формування, наливу і дозрівання насіння різних сортів пшениці озимої 3.2.1. Динаміка наливу насіння 3.2.2. Утрата сухої речовини 3.2.3. Ураженість колоса хворобами .3.3. Посівні та врожайні якості насіння сортів пшениці озимої залежно від рівня мінерального живлення та строків внесення азотних добрив 3.3.1. Реакція сортів на мінеральні добрива .3.3.2. Показники продуктивності рослин 3.3.3. Посівні якості насіння Висновки по
розділу
РОЗДІЛ
МЕТОДИ ПРИСКОРЕНОГО ВІДТВОРЕННЯ НАСІННЯ ЕЛІТИ ЯЧМЕНЮ ЯРОГО .4.1. Польова схожість насіння та виживання рослин залежно від методів їх добору 4.2. Структура рослин залежно від методів їх добору 4.3. Урожайність насіння ячменю ярого залежно від методів добору рослин 4.4. Вихід кондиційного насіння залежно від методів добору рослин 4.5. Коефіцієнт розмноження насіння залежно від методів добору рослин 4.6. Посівні якості насіння залежно від методів добору рослин . Висновки по
розділу
РОЗДІЛ
НАСІННЄВА ПРОДУКТИВНІСТЬ ВІВСА Й ЛЮПИНУ ЖОВТОГО ЗАЛЕЖНО ВІД СПОСОБІВ СІВБИ І НОРМ ВИСІВУ НАСІННЯ .5.1. Урожайні властивості та посівні якості насіння вівса залежно від способів сівби і норм висіву 5.1.1. Перебіг фаз вегетації рослин .5.1.2. Структура рослин і врожаю 5.1.3. Урожайність насіння вівса 5.1.4. Вихід кондиційного насіння .5.1.5. Коефіцієнт розмноження насіння .5.2. Післядія способів сівби і норм висіву на врожайні якості насіння вівса 5.2.1. Післядія способів сівби і норм висіву насіння на ріст і розвиток рослин 5.2.2. Структура рослин і врожаю
5.2.3. Вплив способів сівби і норм висіву на врожайні властивості насіння .5.3. Урожайні та посівні якості насіння люпину жовтого залежно від способів сівби і норм висіву 5.3.1. Ріст та розвиток рослин 5.3.2. Структура врожаю 5.3.3. Урожайність насіння .5.3.4. Вихід кондиційного насіння та коефіцієнт його розмноження .5.4. Післядія способів сівби і норм висіву на врожайні якості насіння люпину жовтого 5.4.1. Післядія способів сівби і норм висіву насіння на проходження фаз вегетації .5.4.2. Елементи продуктивності рослин і структури врожаю 5.4.3. Післядія способів сівби і норм висіву на врожайність люпину жовтого . Висновки по
розділу .
РОЗДІЛ
ПОСІВНІ ЯКОСТІ ТА ВРОЖАЙНІ ВЛАСТИВОСТІ НАСІННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР ЗАЛЕЖНО ВІД ЙОГО ОБРОБКИ ПЕСТИЦИДАМИ ТА БІОЛОГІЧНИМИ ПРЕПАРАТАМИ .6.1. Вплив протруйників на врожайність і якість насіння пшениці озимої 6.2. Вплив фунгіцидів на насіннєву продуктивність рослин пшениці озимої .6.3. Вплив біологічних препаратів на врожайні властивості насіння пшениці озимої 6.4. Інкрустування, обробка насіння протруйниками та мікроелементами і їхній вплив на насіннєву продуктивність люпину жовтого Висновки по
розділу .
РОЗДІЛ
РІЗНОЯКІСНІСТЬ НАСІННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР 7.1. Насіннєва продуктивність рослин пшениці озимої за матрикальної різноякісності насіння 7.1.1. Маса насінин .7.1.2. Вирівнянність насіння .7.1.3. Урожайні якості насіння .7.1.4. Хімічний склад, фізичні та якісні показники насіння 7.2. Посівна якість насіння люпину жовтого залежно від місця формування на материнській рослині .7.2.1. Крупність насіння 7.2.2. Вирівнянність насіння 7.2.3. Посівна якість насіння 7.2.4. Хімічний склад насіння 7.2.5. Урожайні якості насіння .7.3. Вплив крупності насіння на врожайність вівса .7.4. Вплив крупності насіння на врожайність люпину жовтого Висновки по
розділу .
РОЗДІЛ
ЕКОНОМІЧНА І БІОЕНЕРГЕТИЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИРОЩУВАННЯ НАСІННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР .8.1. Економічна ефективність заходів по вирощуванню насіння .8.1.1. Економічна ефективність впровадження нових сортів пшениці озимої .8.1.2. Економічна ефективність вирощування насіння пшениці озимої залежно від рівня мінерального живлення та строків внесення азотних добрив
8.1.3. Економічна ефективність методів добору рослин у ланках первинного насінництва ячменю ярого8.1.4. Економічна ефективність вирощування насіння вівса й люпину жовтого залежно від способів сівби і норм висіву 8.1.5. Економічна ефективність протруювання насіння пшениці озимої протруйниками хімічного походження 8.1.6. Економічна ефективність примінення фунгіциди на посівах пшениці озимої 8.1.7. Економічна ефективність передпосівної обробки насіння пшениці озимої біостимуляторами та бактеріальними добривами 8.1.8. Економічна ефективність люпину жовтого залежно від його інкрустування насіння протруйниками, мікроелементами й добривами .8.1.9. Економічна ефективність використання різноякісного насіння .8.1 Економічна ефективність використання різних фракцій насіння вівса .Висновки по під
розділу 8.1. .8.2. Біоенергетична ефективність заходів по вирощуванню насіння зернових культур 8.2.1. Біоенергетична ефективність впровадження нових сортів пшениці озимої 8.2.2. Біоенергетична ефективність вирощування насіння пшениці озимої залежно від рівня мінерального живлення та строків внесення азотних добрив .8.2.3. Біоенергетична ефективність методів добору рослин у ланках первинного насінництва ячменю ярого8.2.4. Біоенергетична ефективність вирощування насіння вівса й люпину жовтого залежно від способів сівби і норм висіву .8.2.5. Біоенергетична ефективність протруювання насіння пшениці озимої протруйниками хімічного походження .8.2.6. Біоенергетична ефективність примінення фунгіцидів на посівах пшениці озимої 8.2.7. Біоенергетична ефективність передпосівної обробки насіння пшениці озимої біостимуляторами та бактеріальними добривами 8.2.8. Біоенергетична ефективність люпину жовтого залежно від його інкрустування насіння протруйниками, мікроелементами й добривами 8.2.9. Біоенергетична ефективність використання різноякісного насіння 8.2 Біоенергетична ефективність використання різних фракцій насіння вівса Висновки по під
розділу 8.2. 8.3. Результати виробничої перевірки і впровадження ВИСНОВКИ .РЕКОМЕНДАЦІЇ ДОДАТКИ СПИСОК