Ви є тут

Гастроніми в сучасній французькій мові: когнітивно-ономасіологічний аспект.

Автор: 
Браницька Яніна Валентинівна
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
3409U004199
129 грн
Додати в кошик

Вміст

ЗМІСТ
ВСТУП…………………………………………………………………….
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ДОСЛІДЖЕННЯ МОТИВАЦІЇ МОВНИХ ОДИНИЦЬ
………………………………………
1.1. Проблема номінації в лінгвістиці…………………………………….
1.2. Методика когнітивно-ономасіологічного аналізу гастронімів …….
1.3. Проблема мотивації в лінгвістиці…………………………………….
Висновки до першого
розділу ………………….………………………
РОЗДІЛ 2. ТИПОЛОГІЯ МОТИВАЦІЇ ФРАНЦУЗЬКИХ ГАСТРОНІМІВ……………………………………………………………
2.1. Пропозиційно-диктумна мотивація…………………………………
2.1.1. Проблема пропозиції в лінгвістиці…………………………….
2.1.2. Структура диктуму пропозиції……………………………….
2.1.3. Ономасіологічна структура пропозиційно мотивованих
французьких гастронімів……………………………….……………
2.1.4. Характеристика пропозиційно-диктумної мотивації
французьких гастронімів……………………………………………
2.2. Асоціативно- термінальна мотивація ………………………………
2.2.1. Аспекти розгляду метафори в лінгвістиці…………………….
2.2.2. Характеристика асоціативно-термінальної мотивації
французьких гастронімів……………………………………………
2.3. Прецедентна мотивація……………………………………………….
2.3.1. Прецедентний феномен як проблема лінгвістики………….
2.3.2. Характеристика прецедентної мотивації
французьких гастронімів……….……………………………………
2.4. Змішана мотивація …………………………………………………
2.4.1. Пропозиційно-метафоричний різновид ……………………
2.4.2. Модусний компонент змішано мотивованих гастронімів….
Висновки до другого
розділу ………………….……………………….
ВИСНОВКИ……………………………………………………………
СПИСОК